Photo: Albert Vecerka/Esto

Photo: Albert Vecerka/Esto


Dow Jones – Operations Center

245,000 SF interior fit out of existing office space to consolidate online, print, and wire services groups onto five floors at one location in midtown Manhattan. Facilities included open 2-story newsroom for Wall Street Journal, large open plan work space for journalists, mechanical rooms, video production spaces/studios and conference rooms.

Expertise centered on achieving low background noise levels, minimizing sound transmission and impact noise between spaces for speech privacy and articulation.  Design included sound masking systems for distraction control in open work areas.  Small audio and video studio “pods” were developed to enable reporters and editors to file/record stories without interference from other newsroom activities.  Workplace amenities, such as pantries, relaxation and fitness areas, were also carefully integrated to ensure appropriate acoustic control.  

Dow Jones

New York, NY

Project Type
Interior Fit Out/New Construction


Square Footage


Studios Architecture

Center’s design supported 24-7 mission critical operation for capturing and publishing real-time business news and financial information and required network of control rooms and climate-sensitive equipment.  

Ceiling design, office partitions, finish materials and furniture systems were carefully integrated into the project to encourage collaboration while maintaining a distraction-free work environment.